Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Revalidatiecentrum Amsterdam fuseert met Jan van Breemen Instituut

Revalidatiecentrum Amsterdam (RCA) en het Jan van Breemen Instituut (JBI) zijn gefuseerd tot de Stichting Holding RCA/JBI.
Revalidatiecentrum Amsterdam fuseert met Jan van Breemen Instituut

Door de fusie ontstaat een organisatie die zich sterk maakt voor kwalitatief hoogwaardige revalidatie en reumatologie in en om Amsterdam. Het RCA biedt klinische en poliklinische

revalidatie voor mensen met uiteenlopende aandoeningen, zoals dwarslaesies, hersenletsel,

neuromusculaire aandoeningen en chronische pijn. Het JBI is een gespecialiseerd centrum

voor mensen met klachten en afwijkingen van het houdings- en bewegingsapparaat, zoals reumatische aandoeningen en chronische pijn.

Bestuurlijke fusie

Verschillende ondersteunende afdelingen zijn al samengevoegd en het beleid van beide organisaties is al geharmoniseerd. Cliënten zullen volgens de partijen op korte termijn nagenoeg niets merken van de fusie tussen. Op de langere termijn zullen zij de fusie hopelijk ervaren als een zeer positieve kwaliteitsimpuls. Beide hoofdlocaties en alle netwerklocaties blijven vooralsnog gehandhaafd. Er zijn circa achthonderd mensen werkzaam bij de nieuwe organisatie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.