Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ria de Heus zwaait af

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Directeur Ria de Heus vertrekt per 1 oktober als directeur bij Fonds NutsOhra. Zij heeft bijna tien jaar leiding gegeven aan het onafhankelijke vermogensfonds dat tal van zorgprojecten financiert. De Heus wordt projectmanager bij Delta Lloyd Groep.
Ria de Heus zwaait af
Foto: Fonds NutsOhra

Op 25 september vindt haar officiële afscheid plaats tijdens een mini-symposium over de rol van fondsen bij innovaties in de gezondheidszorg. Sprekers zijn ondermeer prof. Marjo van der Knaap, hoofd van de afdeling Kinderneurologie van het VUmc in Amsterdam en Steven Pleiter, directeur van de Levenseinde kliniek Den Haag.

Financiële steun

Fonds NutsOhra richt zich op projecten die bijdragen aan de verbetering van de zorg en de kwaliteit van leven van mensen met een beperking of gezondheidsrisico. Vaak gaat het om projecten die moeilijk financierbaar zijn. Vorig jaar werd in totaal 13,4 miljoen euro verstrekt aan circa 250 projecten. Zo is bijvoorbeeld financiële steun gegeven aan een project voor verbetering van de zorg voor mensen met een combinatie van een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Ook wordt onderzoek gesteund naar de behandeling van zeldzame hersenaandoeningen bij kinderen. Het fonds steunt daarnaast kleine lokale projecten die snel een concreet resultaat opleveren.

Opvolger

Ria de Heus wordt opgevolgd door Ann Kusters die afkomstig is van adviesbureau Raedelijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.