Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Riagg Rotterdam weigert meldcode

De Riagg in Rotterdam wil niet meewerken aan een Rotterdamse meldcode voor huiselijk geweld. Daarom heeft de gemeente besloten deze Riagg niet de vierhonderdduizend euro subsidie te verstrekken. De subsidie is bedoeld om hulpverleners te trainen hoe huiselijk geweld te voorkomen.

De gemeente Rotterdam werkt sinds december 2007 met de meldcode huiselijk geweld. Deze code verplicht medewerkers in de zorg, het onderwijs en welzijn om gevallen van huiselijk geweld te melden bij meldpunten of bij de politie. Als enige zorgaanbieder in de stad weigert Riagg-directeur Jos Lamé de code te tekenen. “Politici zijn populistisch bezig in Rotterdam”, zegt Lamé. “Het is volstrekt onethisch dat zij op de stoel van de zorgprofessional gaan zitten wat betreft het melden van huiselijk geweld.” Lamé vindt dat de zorg een goedwerkende eigen meldcode voor huiselijk geweld heeft. Daarbij maakt de Rotterdamse meldcode volgens Lamé geen onderscheid naar beroepsgroep, wat vaak wel noodzakelijk is. “Dit is slecht beleid dat dreigt landelijk te worden uitgerold.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Arts krijgt waarschuwing voor melden

Haagse ziekenhuizen melden vaker kindermishandeling

Klink gaat veilig melden niet wettelijk verankeren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.