Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richard Janssen benoemd tot bijzonder hoogleraar NVZD

Redacteur Zorgvisie
Richard Janssen is door de NVZD benoemd op de bijzonder leerstoel Bestuur en Management van instellingen in de Gezondheidszorg. Hij gaat bestuurders leren omgaan met alle partijen die zorg willen uitoefenen op hun organisatie.
Janssen.richard

Janssen werkte eerder als GGD-directeur en deed vijftien jaar lang ervaring op als bestuurder van meerdere zorgorganisaties. Zo werkte hij tot begin dit jaar voor de Utrechtse ggz-instelling Altrecht.

De NVZD laat weten dat Janssen vanuit de leerstoel, die is ondergebracht bij het Instituur Beleid & Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit, vanuit de wetenschap gaat bijdragen aan professionalisering van zorgbestuur. Hij gaat zich bijvoorbeeld richten op de omgang met partijen die invloed op zorgorganisaties uitoefenen. Janssen: ‘De veranderopgave voor zorgorganisaties is nog nooit zo groot geweest. Dat vereist ondernemerschap. Tegelijkertijd hebben tal van partijen, zoals cliëntenraden, banken en de inspectie, invloed op het beleid. Competente bestuurders kunnen met die invloeden omgaan en hun doelen van draagvlak voorzien.’

Janssen is per 1 september benoemd als leerstoelhouder, een taak die Pauline Meurs en Kim Putters eerder op zich namen. Hij zal in het voorjaar van 2017 zijn oratie houden.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.