Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Richard Janssen wordt nieuwe bestuurder bij Altrecht

Richard Janssen treedt per 1 mei toe tot de raad van bestuur van ggz-organisatie Altrecht. Hij neemt de positie in van Piet Verbraak, die vanaf juni 2009 de raad van bestuur heeft versterkt.
Richard Janssen wordt nieuwe bestuurder bij Altrecht

Richard Janssen heeft zes jaar als bestuursvoorzitter leiding gegeven aan de ggz-instelling Mondriaan in Zuid-Limburg. Daarnaast is Janssen hoogleraar Gezondheidseconomie aan de Universiteit van Tilburg en bestuurslid van GGZ Nederland.

Richard Janssen zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. “Het was een mooie en enerverende periode bij Mondriaan. Altrecht is een organisatie met een andere traditie, in een andere omgeving en met ook een geheel eigen ambitie voor de komende jaren. Dat bij elkaar geeft een nieuwe dynamiek voor mij.”

Academisering van Altrecht

Bestuursvoorzitter van Altrecht, Roxanne Vernimmen, over de benoeming: “Wij zijn blij dat wij met Richard Janssen een zeer ervaren bestuurder binnenhalen. Hij heeft laten zien dat hij nauw aansluit bij het gedachtegoed van Altrecht, die de kwaliteit van zorg, de zelfsturing van cliënten en de destigmatisering van de psychiatrie in alles voorop stelt. En met zijn komst zal ook de verdere academisering van Altrecht nog meer ruimte krijgen. Een uitstekende versterking dus voor de raad van bestuur én voor Altrecht.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Altrecht schond privacy cliënten

Problemen rond fusie Centrum Maliebaan en Altrecht

Kredietcrisis vertraagt fusie Altrecht en Maliebaan

Steemers nieuw bestuurslid bij Altrecht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.