Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ridderorde voor Bouwcollegebestuurder

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Scheidend bestuurder Tom Vroon van het College bouw zorginstellingen heeft bij zijn afscheid een koninklijke onderscheiding gekregen.
Ridderorde voor Bouwcollegebestuurder

Vroon kreeg de ridderorde gisteren opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort.

Meander Medisch Centrum

Vroon ontving de onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau in het nieuwe gebouw van Meander Medisch Centrum. Vroon (1950) trad in 1988 in dienst van het College voor Ziekenhuisvoorzieningen, de voorloper van het College bouw zorginstellingen. Hij begon als adjunct-secretaris en werd vervolgens algemeen secretaris. Vanaf 2006 vervulde hij de functie van vicevoorzitter. In 2010 is Vroon benoemd tot enige bestuurder van het CBZ en was hij belast met de afwikkeling van de lopende zaken en liquidatie van het CBZ.

College Bouw

Vanaf 2010 heeft het CBZ geen wettelijke functie meer. De formele opheffing van het CBZ is gepland in 2016. Vroon speelde een belangrijke rol in de overgang van ruim een derde van de werknemers van CBZ naar TNO, waardoor kennis en expertise voor zorginstellingen, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Nederlandse Zorgautoriteit behouden bleef.

Psychiatrisch ziekenhuis

In de periode 1995 tot 2005 was hij adviseur en coördinator van de nieuwbouw van de psychiatrisch ziekenhuis ‘dr. Ricardo Capriles Kliniek’ op Curaςao. Als lector Zorggericht Bouwen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen van 2008 tot 2012 ‘verbond hij de werelden van bouw en gezondheidszorg’. Sinds 1995 is Vroon bestuurslid bij de Evangelische Gemeente ‘De Reddingsark’ in Bunschoten en Huizen. In 2009 trad Vroon aan als lid van de raad van commissarissen van de stichting Habion en de stichting Habion Vastgoed. Hiernaast vervult Vroon het voorzitterschap van enkele bezwaaradviescommissies.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.