Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnstate live met ERP-systeem CareCTRL

Mark van Dorresteijn
Ziekenhuis Rijnstate is op 2 januari live gegaan met het ERP-systeem CareCTRL. De implementatie nam 11 maanden in beslag.
Rijnstate live met ERP-systeem CareCTRL
Foto: Ziekenhuis Rijnstate

Het ziekenhuis was op zoek naar een compleet en toekomstvast ERP-systeem voor de bedrijfsvoering. Na een uitgebreid selectietraject heeft Rijnstate haar keuze laten vallen op CareCTRL van PinkRoccade Healthcare (modules Inkoop en Logistiek, Financiën & Controlling en Projecten). Jan Kees Cappon, raad van bestuur Rijnstate: ‘We hebben niet voor niets gekozen voor CareCTRL. Dit systeem heeft zich bewezen bij een groot aantal ziekenhuizen. We denken hier nu en in de toekomst zeker van te kunnen profiteren.’

Tracking en tracing

Bijzonder aan de implementatie voor Rijnstate is de focus op het verbeteren van de kwaliteit en beheersing van de inkoop- en logistieke stromen in het ziekenhuis. Royan van Velse, voorzitter van de stuurgroep binnen Rijnstate: ‘In het kader van de kwaliteit en patiëntveiligheid is meer aandacht nodig voor het hele proces van inkopen, gebruik en eventueel veilig afvoeren van medische materialen. Hiervoor hebben we middels CareCTRL Warehouse Management een functionaliteit ingevoerd waarmee we met tracking en tracing precies weten waar welk goed zich bevindt. Hoewel dit in de industrie al heel gangbaar is, zijn wij een van de eerste ziekenhuizen in Europa die dit toepassen’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.