Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rijnstate tekent vijfjarig contract met Menzis

Annelies Vermeulen
Het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem heeft een vijfjarig contract getekend met zorgverzekeraar Menzis.
Rijnstate tekent vijfjarig contract met Menzis

De overeenkomst is gebaseerd op een vast totaalbedrag per jaar waarvoor Rijnstate zorgbehandelingen mag declareren bij Menzis. In de overeenkomst tussen Rijnstate en Menzis is afgesproken dat Menzis Rijnstate al gedurende een behandeltraject van een patiënt tegemoetkomt in de kosten die het ziekenhuis maakt voor het hele traject.

Zorgtrajecten

In de overeenkomst spreken Rijnstate en Menzis ook af om volumegroei in de zorg te beperken, zoals het ministerie van Volksgezondheid van ziekenhuizen eist. Daarvoor willen het ziekenhuis en de zorgverzekeraar innovatieve zorgtrajecten opzetten waarbij de verantwoordelijkheid wordt verdeeld over de eerste-, tweede- en derdelijnszorg en de patiënt zelf. Een voorbeeld van een dergelijk traject is de zorg voor chronisch zieken waarbij Rijnstate graag nauw wil samenwerken met huisartsen.

Stabiliteit

“Het biedt ons als ziekenhuis en daarmee de inwoners van ons verzorgingsgebied stabiliteit en zekerheid voor een langere periode”, zegt bestuursvoorzitter Gert de Bey van Rijnstate. “En dat is zeer welkom nu de zorg in Nederland aan zoveel veranderingen onderhevig is.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Kim Putters wordt voorzitter toezicht Rijnstate

HagaZiekenhuis en Menzis sluiten eerste contract 2012

Refaja en Menzis leggen conflict bij

2 REACTIES

  1. ben benieuwd: wordt geld uit deze deal dan ook verplaatst naar de Eerste Lijn? Laat me raden? Toename zorgelevering huisarts – budgetoverschrijding huisartsenzorg – korting door vws van de huisartsezorg …?
    Zo werkt dat in de Ambtenarij.

  2. Lees alle reacties
  3. Op het eerste gezicht , een goede deal voor het Ziekenhuis maar ook voor de Client en de Zorgverzekeraar MENZIS. Nog niet zo lang geleden met pensioen gegaan , daarvoor 41 jaar in de Zorg gewerkt , maar als ik kijk naar Kosten/Baten Analyses in de Zorg , en Zorgpaden in de Instellingen , kunnen wij honderden Miljoenen Euro s bezuinigen. Het enigste punt is ; de Burocratie wat honderden Miljoenen kost wat niet nodig. Maar de Politiek wil , dat het veel extra kost, om hun eigen plaats ! , alleen Daar Debatteren Zij niet over.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.