Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rik Riemens in raad van bestuur Flevoziekenhuis

Rik Riemens treedt per 1 januari 2010 toe tot de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis in Almere. Hiermee ontstaat een tweekoppige raad van bestuur met Jeltje Schraverus als bestuursvoorzitter.
Rik Riemens in raad van bestuur Flevoziekenhuis

De beslissing om de top te versterken, is ingegeven door de groei van het ziekenhuis en de ambities van groeigemeente Almere. Riemens is al sinds december 2008 werkzaam in het Flevoziekenhuis als financieel directeur en is een belangrijke stimulator van ‘ondernemerschap in de zorg’. Bestuursvoorzitter Schraverus zal zich voornamelijk richten op de kwaliteit van de zorg, personeelsbeleid en externe relaties, terwijl Riemens zich zal toeleggen op financiën, ICT en business development. De tweekoppige raad van bestuur bouwt verder op het huidige meerjarenbeleidsplan en het onderliggende bestuursmodel, waarvan integraal leiderschap en duaal management de basis vormen.

Groei Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis heeft een hoge mate van groei doorgemaakt de afgelopen jaren. De omzet is gegroeid van 85 miljoen euro in 2007, via 108 miljoen euro in 2008 naar 122 miljoen euro in 2009. Naar verwachting zet deze stijging zich de komende jaren voort. Daarnaast heeft de rijksoverheid Almere verzocht door te groeien tot een stad van 350.000 inwoners in 2030.

Samenwerking AMC

De groeidoelstelling van Almere en het ziekenhuis leggen een bijzondere ontwikkeltaak neer bij het bestuur van het Flevoziekenhuis. Deze taak vraagt om intensieve samenwerking met externe partners zoals de Zorggroep Almere en het AMC. Met de versterking van de raad van bestuur borgt het Flevoziekenhuis eveneens een goede balans tussen beheer en ontwikkeling en groei.

Waterlandziekenhuis

Riemens was van december 2006 tot december 2008 financieel directeur van het Waterlandziekenhuis te Purmerend. Daarvoor was hij controller in hetzelfde ziekenhuis en heeft hij meerdere functies bij Achmea gehad.

Ondernemerschap

De drive van Riemens is om samen met anderen vernieuwing in het aanbod van zorgproducten te realiseren. Dit doet hij door ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren: “Het is een mentaliteitskwestie. Men verwacht dat ik door een financiële bril alleen naar de kostenkant van een vernieuwing kijk. Het gaat mij juist om een goede afweging tussen de benodigde inzet versus de verwachte opbrengsten. Ook in mijn nieuwe functie verwacht ik op dit terrein een bijdrage te kunnen blijven leveren.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Jeltje Schraverus van Waterland naar Flevoziekenhuis

Flevoziekenhuis opent dialysecentrum in MC Lelystad

Omgangsregels noodzakelijk bij Flevoziekenhuis

Patiënten Flevoziekenhuis kunnen eigen dossier inzien

Zorgvisie magazine

Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.