Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rivas hekelt lage tarieven huishoudelijke zorg

Redactie Zorgvisie
Rivas Zorggroep heeft besloten niet in te schrijven op de nieuwe Europese aanbesteding voor huishoudelijke hulp in de regio Rivierenland in 2009. Als voornaamste reden noemt Rivas de lage tarieven die de gemeenten hebben vastgesteld.

De aanbesteding is uitgeschreven door de gemeenten Lingewaal, Culemborg, Geldermalsen en Neerijnen. Met de tarieven die de gemeenten hebben vastgesteld voor huishoudelijke hulp zegt Rivas de zorgverleners niet het salaris kunnen bieden waar ze volgens de CAO Verpleging, Verzorging en Thuiszorg recht op hebben. “Rivas Zorggroep wil niet meegaan in de trend dat medewerkers met een lager salaris genoegen moeten nemen”, aldus Douwe Brik, sectormanager huishoudelijke zorg bij Rivas Zorggroep. Een andere reden voor Rivas om niet in te schrijven zijn de gestegen overheadkosten door de overheveling van huishoudelijke zorg naar de gemeenten.

Huishoudelijke hulpen die nu bij Rivas werkzaam zijn worden binnen de zorggroep herplaatst. Rivas blijft wel verpleging en verzorging bieden aan de cliënten in de regio Rivierenland. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Rivas Zorggroep stelt cliëntenstop in

Asito neemt Evean-onderdeel over

Salarisverlaging lokt protest thuiszorg uit

1 REACTIE

  1. In Veenendaal hebben wij dit ook gehad. Ik heb echter met mijn PGB-klanten de overstap gemaakt naar Homeworks die Landelijk werken. Met PGB zit je niet vast aan aanbestedingen enzo. De klanten krijgen gewoon een vergoeding en kunnen zelf hulp inkopen zonder verder afhankelijk te zijn van de gemeente.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.