Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rivas kiest voor RED van ChipSoft

Mark van Dorresteijn
Rivas Zorggroep gaat alle 51 instellingen aansluiten op de software van Chipsoft. Ze doen dat onder de naam Rivas elektronisch dossier (RED). Het elektronische dossier is voor zowel cure als care.
Rivas kiest voor RED van ChipSoft

Het dossier is beschikbaar voor behandelaars, maar ook voor patiënten/cliënten. Informatie wordt aan de bron gestructureerd vastgelegd, waardoor de cliëntveiligheid verhoogt en een efficiënt werkproces wordt ondersteund.

Uitdaging

De uitdaging van deze organisatiebrede uitrol is de integratie van alle cure en care-organisaties in een systeem, zonder dat de overzichtelijkheid teniet wordt gedaan. Rivas wil volledige ketenzorg ondersteunen; van thuiszorg tot fysiotherapie tot operatie.

Zorgproces

Het zorginformatiesysteem en de dossiers van ChipSoft bieden straks de ruim zesduizend professionals van Rivas, plus hun cliënten, organisatiebrede, digitale ondersteuning van het zorgproces. Zo worden er oplossingen geboden voor transparante en gestroomlijnde zorglogistiek, multidisciplinair werken, verhoogde cliëntveiligheid, transmurale communicatie en een efficiëntere workflow.

Rivas

Rivas Zorggroep is in 1999 opgericht en biedt verschillende soorten zorg: ziekenhuiszorg, woonzorg, verpleeghuiszorg, thuiszorg, particuliere zorg, verloskunde, maatschappelijk werk, kraamzorg en paramedische zorg, waaronder fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie. Rivas zorginstellingen zijn te vinden in het gebied tussen Utrecht, Dordrecht en Den Bosch.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.