Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rob Florijn bestuursvoorzitter Diakonessenhuis

De raad van toezicht van het Diakonessenhuis Utrecht-Zeist-Doorn heeft Rob Florijn benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. De heer Florijn begint zijn werkzaamheden op 1 mei 2008. Hij volgt als voorzitter Roel Steenbergen op die op 1 juli met pensioen gaat.

Florijn gaat als voorzitter leiding geven aan de ambities die het Diakonessenhuis heeft. De huidige ontwikkelingen in de zorg zoals de marktwerking en het centraal stellen van de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van de patiëntenzorg zijn daarbij speerpunten.

CV

Momenteel is Rob Florijn voorzitter van de raad van bestuur van Vitavalley, een internationaal samenwerkingsverband tussen 17 zorg- en kennisinstellingen. Hij was jarenlang seniorpartner bij de financiële adviespoot van Ernst & Young International. Aansluitend werkte hij op managementposities bij ABN AMRO, Aegon en Delta Lloyd. Rob Florijn is wetenschappelijk actief op onder meer het terrein van de bestuurlijke informatieverzorging en (bedrijfstak)innovatie. Hij is lid van de raad van toezicht bij vier zorginstellingen en lid van de adviescommisie voor de accreditatie van de faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Bekijk wie is wie in de zorg

CWI: geen collectief ontslag Diakonessenhuis

IC-team Diakonessenhuis vervangen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.