Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rob van Dam verlaat Amstelring

Rob van Dam (53) wordt met ingang van 15 maart 2014 de nieuwe bestuursvoorzitter van Careyn. Van Dam, thans voorzitter van de raad van bestuur van zorgorganisatie Amstelring, neemt het stokje over van Ton van Overbeek, die afgelopen zomer om gezondheidsredenen vervroegd met pensioen ging.
Rob van Dam verlaat Amstelring

Radboud Quik neemt sindsdien als tijdelijk voorzitter de honneurs waar. Onlangs benoemde de raad van toezicht Sandra Spek als bestuurslid. Met de komst van Rob van Dam is de driehoofdige raad van bestuur van Careyn weer compleet.

Amstelring

De raad van bestuur Amstelring bestaat momenteel naast Van Dam uit bestuurders Inge Borghuis en Harry Moeskops. Laatstgenoemde verlaat Amstelring per 1 januari aanstaande en wordt op 1 maart 2014 opgevolgd door Ivo van der Klei. Van Dam licht zijn keuze toe: ‘Ik beschouw het als eervolle taak om bij Careyn leiding te mogen geven nu de zorgsector zo in beroering is. Tegelijkertijd betreur ik het dat deze benoeming tot gevolg heeft dat ik mijn gewaardeerde collegae van Amstelring moet verlaten. Amstelring heeft de afgelopen periode een grote transitie ondergaan. Naast het verbeteren van de zorgkwaliteit, dat werd beloond met het opheffen van de IGZ-maatregelen, is succesvol een nieuw concept van wijkzorg ingezet onder leiding van collega-bestuurder Inge Borghuis. Dit resultaat blijkt maatschappelijk van belang, want veel zorgvraag verschuift naar de wijk. Voor Amstelring en vele andere zorgorganisaties betekent dit het moeten sluiten van een aantal zorglocaties. Hoewel ‘de klus’ nooit klaar is, heb ik groot vertrouwen in het voortzetten van de transitie bij Amstelring door Inge Borghuis, zeker nu zij hierbij de financiële deskundigheid van Ivo van der Klei aan haar zijde krijgt.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.