Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rob van Damme verlaat Humanitas

De raad van toezicht van Stichting Humanitas deelt mee dat Rob van Damme, lid van de raad van bestuur, met ingang van 1 juli 2016 geen bestuurlijke verantwoordelijkheid meer draagt voor Stichting Humanitas. Zijn portefeuille wordt voorlopig waargenomen door de voorzitter van de raad van bestuur, Gijsbert van Herk.
ontslagenIstock400.jpg
Foto: IStock

De raad van toezicht maakt nu ruimte voor nieuw leiderschap bij Humanitas met als motto ‘behoud het goede, maar luister ook naar de actuele eisen die de samenleving stelt aan verpleeghuiszorg’, dat wil zeggen dat Humanitas naast aandacht voor de bewoners ook vakkundige hulp op medisch en paramedisch vlak wil bieden. Dat heeft de afgelopen jaren onvoldoende aandacht gekregen.

Problemen
De stichting Humanitas Zorg is in 2013 losgekoppeld van Humanitas Huisvesting. Dit leidt tot de dag van vandaag tot problemen. De kwakkelende woningcorporatie Humanitas Huisvesting in Rotterdam claimt ruim 16 miljoen euro van zorgverlener Humanitas Zorg. Stichting Humanitas staat ook met vier instellingen op de gisteren gepubliceerde lijst van slecht presterende instellingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Bestuursvoorzitter Van Herk is al begin dit jaar bij Humanitas aangesteld om een nieuwe koers in te zetten en de problemen die gepaard gaan met de transitie aan te pakken. 

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.