Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robert Bausch benoemd tot voorzitter toezicht Amsta

Mark van Dorresteijn
Robert Bausch is per 1 januari 2011 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van zorgorganisatie Amsta. Naast Bausch traden Helene Wüst, Ton van Zonneveld en Gerard Erents aan als nieuwe toezichthouders. Het totaal aantal toezichthouders komt hiermee op acht.
Robert Bausch benoemd tot voorzitter toezicht Amsta

Bausch heeft veel ervaring in de gezondheidzorg. Hij is ruim dertig jaar werkzaam geweest als tandarts. Daarnaast is hij emeritus hoogleraar algemene tandheelkunde en decaan en bestuursvoorzitter geweest van het Academisch Centrum Tandheelkunde in Amsterdam (ACTA). Verder is de nieuwe voorzitter bestuurlijk actief geweest in diverse gremia, waaronder de Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (NMT) en het Centraal Orgaan Tarieven Gezondheidszorg.

Helene Wüst

Helene Wüst is lid van de raad van bestuur bij Vilans, het landelijke kenniscentrum voor langdurige zorg. Daarnaast is zij lid van de raad van toezicht bij zorgorganisatie Steinmetz De Compaan. Binnen de raad van toezicht zal zij het aandachtsveld organisatie en management op zich nemen.

Ton van Zonneveld

Ton van Zonneveld zal het aandachtsveld innovatie voor zijn rekening nemen. Als directeur van een consultancybureau heeft hij veel ervaring met veranderings– en vernieuwingsprocessen in de zorg.

Gerard Erents

Gerard Erents is aangetrokken voor het aandachtsveld financiën. Hij heeft als bestuurder bij diverse woningcorporaties gewerkt en heeft veel ervaring op het gebied van stedelijke vernieuwing en wonen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.