Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robert Schurink directeur NVVE

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Robert Schurink (1956) wordt per 1 september de nieuwe directeur van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde. Hij neemt dan de functie over van interim directeur Rob Jonquiere.
Robert Schurink directeur NVVE

AMC

Na afronding van de studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam gaf hij vier jaar lang leiding aan uitgeverij Bepenak en was hij directeur van dagblad De Waarheid. Zijn loopbaan vervolgde hij medio 1991 bij het AMC, waar hij jarenlang plaatsvervangend medisch directeur was. De laatste zeventien jaar was hij actief als adviseur en headhunter voor de zorgsector, vanuit zijn eigen bureau Cortex Group. Zijn bureau voert projecten uit op strategisch/tactisch niveau voor ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en zorginstellingen in de geestelijke gezondheidszorg.

Waardig sterven

De onderwerpen waarop Robert Schurink zich in de komende periode met name wil gaan richten zijn hulp bij zelfdoding door niet-artsen en het verbeteren van de mogelijkheden om waardig te sterven bij een voltooid leven: ‘Zelf te kunnen bepalen wanneer je leven voorbij is en daar liefdevolle ondersteuning en professionele begeleiding bij mogen ontvangen is nog allerminst voor iedereen weggelegd. Naast de professionele route zal er dus ook veel aandacht zijn voor het verankeren van de hulp bij zelfdoding door niet-artsen en de autonome route middels het beschikbaar stellen van de laatstewilpil.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.