Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robin Linschoten naar Menzis

Oud-staatssecretaris en voormalig VVD-kamerlid Robin Linschoten wordt commissaris bij Menzis. De verzekeraar heeft dit afgelopen week bekend gemaakt.

Menzis zegt in het Financieele Dagblad de 50-jarige Linschoten te hebben voorgedragen vanwege zijn ervaring op het snijvlak van sociale zekerheid, gezondheidszorg en inkomen.

Linschoten

Robin Linschoten was in het eerste kabinet-Kok staatssecretaris van Sociale Zaken, gedurende welke periode hij de Ziektewet privatiseerde en de omstreden Nabestaandenwet tot stand bracht. De bewindsman werd echter na twee jaar gedwongen op te stappen vanwege de Ctsv-affaire. De Kamer hield hem verantwoordelijk voor bestuurlijke problemen bij het College Toezicht Sociale Verzekeringen (Ctsv).

Verschillende functies

Linschoten is ook commissaris bij verzekeringsdivisies van de DSB-bank en bekleedt nog een reeks adviesfuncties mede door zijn rol bij de privatisering van de sociale zekerheid. Tussen

1996 en 2003 was Linschoten lid van het managementteam collectieve voorzieningen en zorg van verzekeraar Interpolis, aldus het Financieele Dagblad. (FD)

Lees ook:

Profiel van Robin Linschoten op Wikipedia

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.