Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robotbal genomineerd voor beste zorginnovatie

De Qbi – een product ontwikkeld door het Limburgse bedrijf Qineto – is een van de tien genomineerden voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017. De robotbal, die wordt bestuurd middels heup-, arm of rompbewegingen van een gebruiker, is uit de 109 inzendingen geselecteerd als een van de beste zorginnovaties van Nederland.
qbi.jpeg400.jpeg

De Qbi registreert lichaamsbewegingen van gebruikers met een ingebouwde camera en stuurt daarmee een fysieke bal aan die de bewegingen volgt. Senioren kunnen hiermee onder andere hun balans en coördinatie tijdens een revalidatietraject verbeteren. Tijdens de ontwikkeling van Qbi heeft Qineto nauw samengewerkt met verscheidene zorgorganisaties en zorgprofessionals in Nederland. Op locaties van deze zorgorganisaties is Qbi tijdens verschillende proeffasen door fysiotherapeuten, beweegagogen en activiteitenbegeleiders getest. Zorgcentrum Op den Toren in Nuth, onderdeel van Cicero Zorggroep, heeft in januari de eerste Qbi in gebruik genomen. Daarna volgden al gauw Envida en Meander.

Stemmen
Tot 9 maart kan er via de website van healthvalleyevent worden gestemd op de genomineerde producten. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om innovaties in de zorg- en welzijnssector te steunen. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, schaalbaarheid, kwaliteit en efficiëntie. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de slotshow op het Health Valley Event op 9 maart in Nijmegen.

Qineto
Qineto ontwikkelt interactieve zorgproducten met een brede toepassing die gericht zijn op revalidatietrajecten en de ouderenzorg. Door de link te leggen tussen de game-industrie en fysiotherapie ontwerpt Qineto producten die bijdragen aan een spoedig herstel na bijvoorbeeld een operatie en een vitalere levensstijl onder senioren.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.