Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robotrollator Lea moet helpen bij zelfstandiger leven

Bert Bukman
Binnenkort komt robotrollator Lea op de markt. De leverancier claimt dat deze vinding ervoor zorgt dat mensen die minder mobiel zijn een zelfstandiger, veiliger en actiever leven kunnen leiden.
Robotrollator

De robotrollator, die de naam Lea draagt, wordt gepresenteerd tijdens de Support 2018. Deze beurs vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni in de Jaarbeurs in Utrecht. Oprichter Maja Rudinac van ontwikkelaar Robot Care Systems (RCS) begon drie jaar geleden met de ontwikkeling van de zorgrobot. Deze draagt de naam Lea (Lean Empowering Assistent).
Volgens RCS motiveert Lea gebruikers om te bewegen. Ook legt de robotrollator contact met vrienden, familie en mantelzorgers. Bovendien helpt het apparaat bij het herinneren aan (medische) afspraken en analyseert het de activiteiten van de gebruiker. De oplossing kan ook worden toegepast in de thuiszorg, bij revalidatiecentra en in zorginstellingen.


In het septembernummer van Zorgvisie magazine vorig jaar besteedde de rubriek De Innovatie aandacht aan robotrollator Lea


Muziek naar keuze

Lea is voorzien van sensoren en een intelligent systeem, waardoor zij weet hoeveel steun zij moet geven bij het staan, opstaan en lopen. Ook kan het apparaat obstakels omzeilen en zelfstandig naar de gebruiker toe komen. Bovendien stimuleert het de dagelijkse beweging, herinnert het de gebruiker aan agendapunten en biedt het de mogelijkheid om sociale contacten te onderhouden. Gebruikers kunnen met Lea ook zelfstandig een dans met bijpassende muziek naar keuze maken.

Het apparaat is met een prijs van 9980 euro nog niet goedkoop. Leasen is mogelijk voor 237 euro per maand.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.