Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Röpcke Zweers geeft thuisbehandeling aan kankerpatiënten

Oncologiespecialisten en verpleegkundigen van het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg geven sinds kort thuisbehandelingen aan kankerpatiënten. Dat meldt RTV Oost. Het gaat om een proef waardoor mensen met kanker niet meer zo vaak naar het ziekenhuis hoeven voor een behandeling.
Röpcke Zweers geeft thuisbehandeling aan kankerpatiënten
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De patiënten ervaren de nieuwe werkwijze als prettig, omdat frequente ziekenhuisbezoeken met name voor kankerpatiënten erg vermoeiend zijn. De zorg die aan huis geboden wordt bestaat in eerste instantie vooral uit bloedcontroles en het toedienen van medicatie. Als de proef met de oncologiepatiënten goed verloopt zal het ziekenhuis de zorg aan huis ook voor andere groepen patiënten mogelijk maken, aldus RTV Oost.

Samenwerking
Mede dankzij een intensieve samenwerking met andere zorgaanbieders in de regio, zal de nieuwe werkwijze op termijn een kostenbesparing opleveren. Volgens een onderzoek van TNO kunnen de totale zorgkosten in de regio rond Hardenberg binnen nu en zeven jaar met ruim één miljoen euro omlaag.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.