Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ross ergert zich aan zorguitspraken

Bewoners van verpleeghuizen hebben steeds vaker de beschikking over een een- of tweepersoons slaapkamer. Daarmee weerlegt staatssecretaris Ross van Volksgezondheid van politici die continue roepen dat verpleeghuizen mensonterend zijn. “Ik erger mij dood aan die uitspraken”, aldus Ross.

Volgens de staatssecretaris is de kwaliteit van leven voor bewoners in verpleeghuizen ook op andere terreinen een stuk verbeterd. Ross hekelt de aanvallen van lijsttrekkers van oppositiepartijen die zich de laatste weken heel negatief uitlaten over verpleeghuizen. Zo sprak ze gisteren mensen toe in Utrecht die bijeenkwamen in een manifestatie van de Tour van de Verzorging.

SP: ‘intensieve menshouderij’

Zo roept PvdA-lijsttrekker Bos dat hij de omstandigheden in verpleeghuizen beschamend vond. “Ga zelf eens kijken. Dan zie je dat dit helemaal niet het geval is”, aldus Ross. Ze gruwelt van de uitspraak van Marijnissen van de Socialistische Partij (SP) die de verpleging in verzorgingshuizen vergelijkt met “intensieve menshouderij”.

Verkeerd beeld van verpleeghuizen

“Mensen leveren prima werk in verpleeghuizen. Het is jammer dat sommige politici zo’n verkeerd beeld geven,” aldus de staatssecretaris. (ANP)

Lees ook:

Extra geld voor verpleeghuizen

Ross maakt hitteplan

‘Een op drie mensen in zorg ondervoed’

Ross waarschuwt verpleeghuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.