Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ross geeft mantelzorgers toch extraatje

Staatssecretaris Clémence Ross heeft tegenover dagblad Trouw verklaard dat mantelzorgers alsnog een jaarlijks extraatje van 250 euro krijgen. De staatssecretaris heeft hiervoor een regeling in de maak.
Ross geeft mantelzorgers toch extraatje

Eerdere plannen om mensen die voor hun naasten zorgen een extraatje te geven mislukten. De Tweede Kamer steunde vorig jaar een amendement van SGP’er Van der Vlies die voorstelde de toeslag door de belastingdienst te laten uitbetalen. Dat bleek om allerlei technische redenen onuitvoerbaar. “Ik ga dat nu regelen”, zegt Ross vandaag in een interview met Trouw. “Het Centraal Indicatieorgaan Zorg neemt in de indicatie op dat er mantelzorg wordt verleend. Op basis van die indicatie gaan we uitkeren. Mantelzorgers die iemand verzorgen met een indicatie voor tenminste zes maanden, hebben recht op die 250 euro.” Vrijdag bespreekt ze haar plannen in de ministerraad.

Congres

Ross spreekt vandaag over haar plan op een congres in Rotterdam over de gevolgen van de WMO . Volgens Ross is er de afgelopen jaren genoeg gediscussieerd over de huishoudelijke hulp en wordt het tijd dat gemeenten een duidelijk welzijnsbeleid gaan voeren. Zo moeten gemeenten ondersteuningspunten voor mantelzorgers opzetten en vrijwilligerswerk stimuleren. (Trouw)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.