Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ross: Geen extra geld welzijnswet WMO

DEN HAAG - De vier grote steden hoeven niet te rekenen op extra geld voor de invoering van de nieuwe welzijnswet WMO. Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid heeft dat donderdag gezegd tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

De vier grote steden sloegen eerder deze week alarm. Volgens hen krijgen gemeenten te weinig geld voor invoering van de wet die in 2007 ingaat.

Gemeenten verantwoordelijk

Gemeenten worden dan verantwoordelijk voor de huishoudelijke zorg aan zieken en ouderen die zelfstandig wonen; zorg die nu nog valt onder de volksverzekering Awbz.

‘Wilden ze zelf’

De staatssecretaris baseert zich bij het vaststellen van de budgetten voor gemeenten op gegevens uit 2005. Ze zei donderdag dat de gemeenten dat zelf van haar hebben geëist, want zelf wilde ze uitgaan van gegevens van dit jaar. Ross heeft kort geleden een overeenkomst gesloten over de financiering met de gemeenten.

‘Raar’

“Ik vind het raar dat ze nu alweer van deze afspraak afwillen, terwijl de inkt net doog is”, aldus de staatssecretaris. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.