Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ross waarschuwt verpleeghuizen

DEN HAAG - Verpleeghuizen die zich niet houden aan de normen voor bijvoorbeeld doorligwonden (decubitus), eten en drinken, moeten op hun hoede zijn. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zal daarop controleren en haar bevindingen openbaar maken.
Ross waarschuwt verpleeghuizen

Ook zal de inspectie net als nu haar toezicht op een instelling verscherpen. Als een verpleeghuis zich niet aan de normen houdt, zijn de financiële consequenties voor de verpleeghuizen zelf. In het uiterste geval kan de staatssecretaris een verpleeghuis sluiten. Maar dat is voor zover bekend nog nooit gebeurd.

Doorligmatrassen

Dat zei staatssecretaris Clémence Ross na afloop van een debat in de Tweede Kamer. De staatssecretaris probeert de sector al tijden te bewegen om meer te doen tegen dit probleem, dat in Nederland veel vaker voorkomt dan in bijvoorbeeld Duitsland. Ze heeft zelfs gratis antidoorligmatrassen uitgedeeld aan de instellingen.

In gebreke

“Als aan alle randvoorwaarden is voldaan en de inspectie constateert dat het niet minder wordt, dan blijft een verpleeghuis in gebreke en dat kan dus niet”, zei de staatssecretaris in antwoord op vragen van de SP. Volgende week verschijnt een onderzoek waaruit volgens Agnes Kant van de SP uit blijkt dat nog steeds een op de drie patiënten last heeft van decubitus, ondervoed is of te weinig vocht krijgt. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.