Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ross: ‘Zorgzwaartefinanciering geleidelijk invoeren’

DEN HAAG - De invoering van de zorgzwaartebekostiging, waarbij instellingen een beter bij de individuele patiënt passend budget krijgen, zal in 2007 'geleidelijk en beheerst' worden ingevoerd. Staatssecretaris Ross-van Dorp van Volksgezondheid heeft dat maandag geschreven aan de Tweede Kamer.
Ross: 'Zorgzwaartefinanciering geleidelijk invoeren'

In totaal zijn er 45 pakketten van verschillende zorgzwaarte: tien voor verpleging en verzorging, zeven voor geestelijke gezondheidszorg en 28 voor de gehandicaptenzorg. Voor mensen met extreme of bijzondere zorgzwaarte komt er een aparte extremezorgzwaarteregeling.

Maximumprijzen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt eind november de voorlopige maximumprijzen vast. Die zijn gebaseerd op de huidige totaalbudgetten per sector. De zorginstellingen hoeven komend jaar dus nog geen financiële consequenties te verwachten. Eind 2007 bepaalt de NZa de definitieve maximumprijzen.

Meten

Zorgaanbieders gaan van 1 november 2006 tot 15 januari 2007 de zorgzwaarte van alle cliënten meten met een ‘zorgzwaartescoreprogramma’. De uitkomst daarvan vormt, samen met de indicaties van nieuwe cliënten in 2007, de basis voor nieuwe productieafspraken vanaf 2008.

Auteur: ZorgVisie – Krista Kroon

Kijk ook op

zorgzwaartebekostiging.nl voor de inhoud van zorgzwaartepakketten.

Lees ook:

Groen licht voor zorgzwaartefinanciering

Budget AWBZ-aanbieders blijft hetzelfde

Aanbieder niet afgerekend op zorgplan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.