Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam opent Meldpunt Verwarde Personen

Redacteur Zorgvisie
Rotterdam heeft vandaag het Meldpunt Verwarde Personen geopend. Via een telefoonnummer kunnen inwoners van de gemeente vragen stellen over verward gedrag van iemand in hun omgeving.
Alarmlijn-fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia.

Het Rotterdamse meldpunt is een primeur in Nederland. De gemeente heeft ggz-professionals ingeschakeld die alle meldingen die er binnenkomen beoordelen, verder onderzoek instellen en de noodzakelijke zorg inzetten, meldt de gemeente Rotterdam. De hoop is dat verwarde personen hierdoor eerder de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Het meldpunt is onderdeel van het Rotterdamse plan van aanpak voor verwarde personen. De gemeente werkt al samen met zorgaanbieders, politie, wijkteams en het Veiligheidshuis om deze mensen te vinden, zodat hulp kan worden geboden. Maar omdat inwoners vaak beter zien of iemand in hun omgeving verward is, heeft de gemeente het meldpunt opgericht. Bij noodsituaties met verwarde personen moeten inwoners nog altijd 112 bellen.

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.