Vijf Rotterdamse ziekenhuizen verliezen beroerte-zorg

In Rotterdam gaat de meeste complexe spoedzorg naar het Erasmus MC. Daar komen straks vier keer zoveel mensen met een herseninfarct naartoe. Vijf ziekenhuizen raken hun beroerte-zorg kwijt.
Vijf Rotterdamse ziekenhuizen verliezen beroerte-zorg

Zorgverzekeraars hebben hun regioplannen over de concentratie van complexe spoedzorg voorgelegd aan zorgaanbieders in de regio. Vooral de behandeling van beroertes, CVA’s, geeft aanleiding tot heftige discussies omdat ziekenhuizen grote delen van hun neurologische zorg verliezen. Dat staat te lezen in het nog vertrouwelijke regioplan voor Zuidwest-Nederland.

Toestroom CVA-patiënten

Jaarlijks krijgen ongeveer 2500 mensen in de regio Rijnmond een herseninfarct of hersenbloeding. Nu behandelen alle ziekenhuizen deze patiëntengroep nog. Als de plannen van de zorgverzekeraars doorgaan, ziet het Erasmus MC de toestroom van deze CVA-patiënten stijgen van 350 naar 1500. Dit zullen vooral mensen zijn onder de 50 jaar en

14
68

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.