Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roxanne Vernimmen versterkt raad van bestuur OLVG

Redacteur Zorgvisie
Drs. Roxanne Vernimmen gaat per 1 november 2018 de raad van bestuur van OLVG versterken. Vernimmen vervangt daarmee drs. Francoise Dings en gaat zich voornamelijk richten op de operationele zaken van het ziekenhuis.
Roxanne Vernimmen
De zittende bestuurders voorzitter prof. dr. Maurice van den Bosch en CFO Jeroen van Roon zijn verheugd met haar komst. ‘Roxanne Vernimmen neemt veel bestuurlijke ervaring mee en ze heeft een scherp oog voor de rol en ontwikkeling van de medewerker rondom de patiënt. Als geboren en getogen Amsterdamse is zij een waardevolle aanwinst in ons bestuur’, aldus Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG.

Vertrek

Met de komst van Roxanne Vernimmen verlaten drs. Françoise Dings en oud voorzitter dr. Hans van der Schoot de raad van bestuur van OLVG na respectievelijk 8 jaar en 14 jaar. OLVG is beiden zeer erkentelijk voor wat zij voor het ziekenhuis betekend hebben. ‘Met de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hebben zowel Hans als Françoise een enorme bijdrage geleverd aan de verbetering van de zorg in Amsterdam. Wij kunnen nu doorbouwen op wat is neergezet en daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor’, aldus Maurice van den Bosch.

Topzorg waarborgen

Roxanne Vernimmen: ‘OLVG is niet alleen een heel goed ziekenhuis, het is ook “mijn” ziekenhuis. Onze kinderen zijn er geboren, mijn moeder en schoonmoeder zijn er onder behandeling van topspecialisten en werden bijgestaan door zeer deskundige (en vriendelijke!) verpleegkundigen. Ik kijk er naar uit om samen met alle collega’s deze topzorg te blijven waarborgen, waarbij het accent nog meer zal komen te liggen bij het samenwerken in netwerken rondom de patiënt.’

Bestuur van Altrecht

Roxanne Vernimmen is sinds 2007 voorzitter raad van bestuur van Altrecht. Daarvoor bekleedde zij verschillende bestuurlijke functies binnen de ggz. Ook werkte zij als projectleider van de stedelijke crisisdienst ggz in Amsterdam en bij een vijftal instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Vernimmen verdiepte zich in rehabilitatie, recovery, beleidspsychiatrie en intercultureel management. Roxanne Vernimmen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in psychiatrie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.