Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruim vijftig gehandicapteninstellingen gefuseerd

Door fusies in de gehandicaptenzorg zijn in vijf jaar 54 instellingen omgevormd tot 25 nieuwe organisaties. Dat blijkt uit een onderzoek naar fusies, dat is gepubliceerd in de deze week verschenen decembereditie van Markant, tijdschrift voor de gehandicaptensector.

Dit jaar kwamen drie fusieorganisaties tussen gehandicaptenzorg en andere organisaties tot stand, in 2007 waren dat er twee, en in de twee jaren daarvoor telkens een. De meeste fusieorganisaties hebben een omzet onder 200 miljoen euro, heeft Markant becijferd. Bijna de helft heeft een omzet tussen 50 en 100 miljoen. De meeste fusies vonden plaats in Gelderland en Noord-Brabant, de minste in Zeeland.

Krachten bundelen

Ook zijn er vier samenwerkingsverbanden ontstaan, waarbij handhaven of verbeteren van de kwaliteit van de zorg de voornaamste reden was om krachten te bundelen. Zo’n samenwerkingsverband kan een alternatief zijn voor een fusie, vindt staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid. Bussemaker vindt dat er in de zorg te snel ‘groot’ wordt gedacht. (ANP)

Lees ook:

Fusie in gehandicaptenzorg gaat niet door

Minder zorgfusies dan verwacht

Klink wil fusies strenger laten toetsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.