Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Ruwaard van Putten failliet verklaard

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is vanmorgen door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Zo laat het ziekenhuis weten. Directe aanleiding voor het faillissement is dat het ziekenhuis niet in staat is de salarissen over juni te betalen. Alle zorg voor patiënten gaat vooralsnog onveranderd door.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ruwaard van Putten failliet verklaard
Foto: ANP - Arie Kievit

Door het faillisement krijgen alle medewerkers formeel ontslag. De loonbetaling over de maand juni wordt onder de loongarantieregeling overgenomen door het UWV. Medewerkers zullen dus met een vertraging van enkele weken hun volledige loon over juni ontvangen, inclusief eventuele toeslagen. Ook krijgen zij via het UWV hun loon over de nu lopende opzegtermijn. Met medische staf wordt vanaf vandaag  overlegd over de komende periode. De overeenkomsten van het ziekenhuis met de maatschappen lopen voorlopig gewoon door.

Patiëntenzorg

Voor patiënten verandert er op korte termijn niets. Zij kunnen gewoon naar het ziekenhuis komen en worden daar behandeld volgens de gemaakte afspraak.

0
62

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.