Ruwaard van Putten failliet verklaard

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is vanmorgen door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Zo laat het ziekenhuis weten. Directe aanleiding voor het faillissement is dat het ziekenhuis niet in staat is de salarissen over juni te betalen. Alle zorg voor patiënten gaat vooralsnog onveranderd door.
Ruwaard van Putten failliet verklaard
Foto: ANP - Arie Kievit

Door het faillisement krijgen alle medewerkers formeel ontslag. De loonbetaling over de maand juni wordt onder de loongarantieregeling overgenomen door het UWV. Medewerkers zullen dus met een vertraging van enkele weken hun volledige loon over juni ontvangen, inclusief eventuele toeslagen. Ook krijgen zij via het UWV hun loon over de nu lopende opzegtermijn. Met medische staf wordt vanaf vandaag  overlegd over de komende periode. De overeenkomsten van het ziekenhuis met de maatschappen lopen voorlopig gewoon door.

Patiëntenzorg

Voor patiënten verandert er op korte termijn niets. Zij kunnen gewoon naar het ziekenhuis komen en worden daar behandeld volgens de gemaakte afspraak.

0
33

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.