Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rvt Zorggroep Sint Maarten stelt bestuurder op non-actief

De raad van toezicht van Zorggroep Sint Maarten heeft besloten om bestuurder Bert Kwadijk op non-actief te stellen. Ed Notenboom, divisiedirecteur en Marc Droste, concern controller zijn benoemd tot waarnemend bestuurders van Zorggroep Sint Maarten.
stop400.jpg

De rvt benadrukt dat het genomen besluit geen gevolgen heeft voor de continuïteit en de kwaliteit van de zorg en diensten die Zorggroep Sint Maarten aan haar cliënten verleent. Na interne signalen over het functioneren van de bestuurder heeft de raad van toezicht een onderzoek ingesteld. Uit dat onderzoek is gebleken dat het draagvlak voor de bestuurder in de organisatie volledig is komen te ontvallen. Dit heeft de rvt tot het onvermijdelijke besluit gebracht dat het, in het belang van Zorggroep Sint Maarten, helaas noodzakelijk is om de bestuurder per direct op non-actief te stellen. De raad van toezicht zal – zoals vastgelegd in contractuele bepalingen – verder extern onderzoek laten verrichten naar de situatie en zich op korte termijn buigen over de invulling van de raad van bestuur.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.