Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’s Heeren Loo: eerst het leger, dan de zorg

Bert Bukman
Zorginstelling 's Heeren Loo heeft een convenant gesloten met het ministerie van Defensie. Doel is zij-instromers binnenhalen voor lastig vervulbare vacatures.
Heeren Loo
Getty Images / iStock

Medewerkers van Defensie van wie het contract binnen drie jaar afloopt, krijgen de mogelijkheid om stage te lopen bij ’s Heeren Loo. Het uiteindelijke doel is om na de uitstroom bij Defensie bij de zorginstelling in dienst te komen. In de toekomst verwacht ’s Heeren Loo ook vergelijkbare afspraken te kunnen maken met andere grote organisaties.

Vaderland

Kandidaten voor functies in de zorg moeten goed in een team kunnen werken. Ook moeten ze flexibel zijn en ‘van aanpakken weten’, aldus Ellen Boonen, directeur HRM bij ’s Heeren Loo. ‘Het motto van Defensie is: wij zijn er voor het vaderland. Dat komt overeen met dat van onze medewerkers: wij zijn er voor de cliënt. We moeten durven investeren in zij-instromers. En dat is precies wat we nu samen met Defensie gaan doen.’

Rampen

De nieuwe medewerkers volgen de opleiding via Defensie en lopen stage bij ’s Heeren Loo. Na het behalen van het diploma kunnen ze hun loopbaan vervolgens bij ’s Heeren Loo voortzetten. Gedurende de stageperiode blijven ze wel in dienst van Defensie.

Dit betekent dat ze kunnen worden opgeroepen voor oefeningen en uitzending of voor inzet bij rampen en calamiteiten. Uitgangspunt is wel dat in het laatste jaar bij Defensie de medewerker maximaal de tijd krijgt om zich voor te bereiden op zijn of haar toekomst.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.