Samen Beslissen ook mogelijk binnen de ggz’

Samen Beslissen werkt, óók in de ggz. Voorwaarde is dat je kijkt naar welke rol bij de patiënt past en wat hij hierbij nodig heeft, stelt Margot Metz. In december 2018 promoveerde zij aan het Amsterdam UMC op een onderzoek naar de toegevoegde waarde van Samen Beslissen voor patiënten en behandelaars in de specialistische ggz.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
samen beslissen, shared decisionmaking,patiënten
Samen Beslissen werkt ook in de ggz, stelt onderzoeker Margot Metz.

In december 2018 verdedigde Metz haar proefschrift waarin zij concludeert dat op het gebied van gezamenlijke besluitvorming nog veel te verbeteren valt in de ggz. Toch ziet Metz volop mogelijkheden. ‘Ik geloof er in dat Samen Beslissen binnen de ggz werkt. Zolang de behandelaar goed aansluit bij de rol die bij de patiënt past en ook de patiënt hierbij wordt ondersteunt’.

Verschillen tussen patiëntgroepen

Het idee van Samen Beslissen (ook wel ‘shared decision making’) binnen de ggz lijkt in eerste instantie misschien wat utopisch. De analyse van Metz wijst ook uit dat de bestudeerde patiënten met depressie wel profijt halen

0
509

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.