Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Samen doorbraken in de ggz realiseren’

Redacteur Zorgvisie
GGZ inGeest en Minddistrict gaan samenwerken om doorbraken in de psychiatrie te bewerkstelligen. Dat laten de twee partijen weten.
handshake400deel2.jpg
Fotolia.

De twee partijen willen inspelen op een aantal belangrijke trends in de geestelijke gezondheidszorg. ‘We staan aan de vooravond van een aantal grote doorbraken in de ggz’, zegt Aartjan Beekman, bestuurslid van GGZ inGeest. ‘Denk aan personalised psychiatrie, eigenaarschap van de patiënt en vroeginterventie. Met onze samenwerking maken we die doorbraken in de ggz mede mogelijk.’

Minddistrict in ggz
E-healthleverancier Minddistrict wil de e-mental health naar een hoger niveau tillen. De e-healthspecialist richt zich vooral op duurzame gedragsverandering in de ggz, revalidatie en maatschappelijke opvang. Mark Willems, directeur van Minddistrict: ‘Met onze samenwerking bereiken we meer mensen en betrekken we hen actiever. Daardoor herstellen mensen beter, ook op de lange termijn.’

Doorbraken big data
De samenwerking met GGZ inGeest richt zich onder anderen op big data. ‘Big data en personalised psychiatry gaan de komende jaren het zorgaanbod en de hulpvraag in de ggz structureel veranderen en verbeteren. Bijvoorbeeld zodat we van tevoren nog beter weten wat voor een specifieke patiënt wel of niet gaat werken’, zegt Jan Smit, directeur onderzoek & innovatie van ggz inGeest. ‘Door deze samenwerking maken we die ontwikkeling mogelijk.’ Daarnaast wordt ingezet op videobelcontact en het opzetten van een virtuele polikliniek.

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.