Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking Altrecht en ZorgSpectrum van de baan

Redacteur Zorgvisie
De samenwerking tussen Altrecht en Zorgspectrum gaat toch niet door. De twee organisaties lieten eerder dit jaar weten te willen samenwerken bij de behandeling van ouderen met dementie in combinatie met psychische klachten.
Dementie
Foto: AdobeStock

In februari dit jaar liet Altrecht weten de crisisafdeling voor mensen met dementie in Utrecht te willen sluiten. Dat voornemen maakte onderdeel uit van een reorganisatie die niet alleen financiële redenen had, maar ook strategisch, vertelde een woordvoerder destijds.

Samenwerking dementie en psychische klachten van de baan

Om de zorg voor ouderen met dementie en psychische klachten toch te borgen in de regio Utrecht, wilde Altrecht samenwerken met ZorgSpectrum. Die bundeling van krachten gaat nu toch niet door, een beslissing die volgens beide partijen in goed overleg is genomen. ‘Er kan niet worden voldaan aan de randvoorwaarden die nodig zijn om deze kwetsbare doelgroep de zorg te bieden die nodig is. Het gaat hierbij om het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel en het rondkrijgen van de financiële voorwaarden’, schrijven de twee in een persbericht.

Samenwerking mensen met dementie

De organisaties werken al samen op het gebied van ouderenpsychiatrie, maar betreuren dat verdere samenwerking nu niet van de grond komt. Een van de gebouwen van ZorgSpectrum werd al aangepast aan de zorg voor ouderen met dementie en psychische problematiek, maar wordt nu gebruikt voor revalidatie- en herstelzorg voor mensen met dementie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.