Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking managers en specialisten: mind the gap

Eindredacteur
Hanneke Klopper, directeur bij rugpoli, onderzocht voor haar proefschrift Mind the gap de effectiviteit van de samenwerking tussen managers en specialisten in Nederlandse ziekenhuizen. Ook bekeek zij of er een samenhang is tussen effectieve samenwerking en kwaliteit van zorg.
Samenwerking managers en specialisten: mind the gap

‘Van een afstand gezien lijkt de arts-managerrelatie in ziekenhuizen vaak goed. Beide groepen zijn beleefd naar elkaar, op het eerste gezicht aardig. Maar zodra de belangen iets uit elkaar liggen, wordt duidelijk dat dit een lastige relatie met veel tegenstellingen is.’ Zo begint de samenvatting van het proefschrift van Hanneke Klopper. Haar nieuwsgierigheid naar de werkrelatie tussen artsen en managers is gevoed door haar ervaringen als directeur bij de ziekenhuisgroep ZGT. Met Kloppers proefschrift als uitgangspunt interviewde Carina van Aartsen drie bestuurders voor het novembernummer van Zorgvisie.

Specialisten- en organisatiehiërachie

Klopper wijst op cultuurverschillen en het bestaan van een ‘duale hiërarchie’ in ziekenhuizen, die de samenwerking bemoeilijken. Lees de samenvatting van haar proefschrift Mind the gap. Het volledige proefschrift kunt u bestellen bij hannekeklopper@hotmail.com. (Zorgvisie – Berber Bast)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.