Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking TeleMC en OVG houdt oogonderzoek lokaal

Mario Gibbels
Een patiënt hoeft niet langer naar het ziekenhuis voor een oogfoto. De samenwerking tussen TeleMC en Stichting Oog voor Gezondheid (OVG) maakt dit overbodig.
Samenwerking TeleMC en OVG houdt oogonderzoek lokaal

 

Sinds gisteren werken 125 optometristen van de stichting Oog voor Gezondheid (OVG) samen met TeleMC, een bedrijf dat digitale zorgdiensten levert, zoals teleconsultatie en telediagnostiek. Belangrijk voordeel van de samenwerking is dat een patiënt die oogfoto’s moet laten maken, terecht kan bij een optometrist in de buurt.

Online beoordeling en diagnose

Optometrist, huisarts en oogarts, verenigd in de OVG, zijn via het platform van TeleMC in staat online netvliesfoto’s te beoordelen en een diagnose te stellen. De patiënt kan voor een foto van het netvlies terecht bij een OVG-optometrist (door het hele land gevestigd), die de optometrische diagnose en het bijbehorende advies naar de huisarts stuurt. Bij afwijkingen aan het oog kan de huisarts een lokale oogarts om advies vragen.

Met elkaar communiceren

“De huisarts houdt op deze wijze de regie in het zorgproces rond de patiënt”, aldus het persbericht van TeleMC. De digitale communicatie tussen optometrist, huisarts, oogarts en ziekenhuis verloopt via het platform van TeleMC. Zodoende kunnen de ICT-systemen van de verschillende zorgverleners met elkaar communiceren.

Bezoek aan ziekenhuis niet meer nodig

Volgens TeleMC zou ook de periodieke nazorg, op basis van actuele foto’s, voor patiënt en behandelaars efficiënter verlopen, mede omdat een bezoek aan het ziekenhuis niet meer nodig is.

(Bron: TeleMC en OVG)

Lees ook:

CareSharing en TeleMC gaan samenwerken in chronische ketenzorg

ICTzorg Magazine

Meer weten?
Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.