Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking ziekenhuis en apotheek digitaliseert in Bergen op Zoom

Mark van Dorresteijn
Het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom gaat op korte termijn nauwer samenwerken met apothekers en apotheekhoudende huisartsen in de regio. Apothekers krijgen straks inzage in de actuele medicatiegegevens van patiënten. Daarnaast gaat het ziekenhuis recepten digitaal versturen. Dat meldt dagblad BN de Stem.
Samenwerking ziekenhuis en apotheek digitaliseert in Bergen op Zoom

Het ziekenhuis en de deelnemende partijen in Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen en Tholen hebben daartoe deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend. Die moet na de zomer resulteren in de oprichting van het Open Zorg Informatiesysteem (OZIS), dat uitwisseling van de informatie mogelijk maakt.

Actueel

Belangrijk voordeel van het OZIS is dat straks op ieder gewenst moment kan worden bekeken welke medicijnen iemand gebruikt, stelt Collinda Luijkx van het Lievensberg ziekenhuis tegenover het dagblad. “Door het OZIS kunnen dienstapotheken vierentwintig uur per dag de actuele medicatiegegevens inzien bij de huisapotheek van een patiënt. Op termijn gaan ook de specialisten van het ziekenhuis van het systeem gebruikmaken.”

Foutkans verkleint

Daarnaast verkleint het elektronisch versturen van recepten de foutkans. Luijkx: “Het probleem van met de hand geschreven, en daardoor soms slecht leesbare recepten, heb je straks niet meer. Daarnaast levert het tijdwinst op: door het recept digitaal te versturen, ligt de voorgeschreven medicatie in veel gevallen al klaar op het moment dat de patiënt zich bij de apotheek meldt.” Volgens Luijkx kan de patiënt er ook nog gewoon voor kiezen om het recept op papier mee te krijgen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Radboud start digitaal platform voor jonge kankerpatiënten

Diakonessenhuis gaat miljoen dossiers digitaliseren

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.