Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking ziekenhuizen Zuid-Holland

DEN HAAG - Het Bronovo-Nebo Ziekenhuis in Den Haag, het Goudse Groene Hart Ziekenhuis en 't Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer, hebben verregaande samenwerkingsplannen. Dat is nodig om een sterkere marktpositie in te nemen, nu de marktwerking in de ziekenhuiszorg de komende jaren op gang komt.

Dat heeft een woordvoerster van het Bronovo-Nebo Ziekenhuis vandaag gezegd. Ze bevestigde daarmee een bericht van soortgelijke strekking in Het Financieele Dagblad. “De zorg komt onder druk te staan. Wij willen dat niet opvangen met bezuinigingen maar juist met kwaliteitsverbetering.”

Top drie

Als de combinatie doorgang vindt, komt ze in grootte in de top drie van algemene ziekenhuizen in Nederland. Iedere instelling blijft basiszorg aanbieden, maar specialistische ingrepen worden uitgevoerd in een van de drie ziekenhuizen. Volgens de woordvoerster zijn mensen bereid voor ingewikkelde ingrepen verder te reizen.

Gezamenlijk inkopen

De ziekenhuizen hopen verder op het facilitaire vlak kosten te besparen door bijvoorbeeld samen goederen in te kopen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.