Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Santiz nieuwe naam ziekenhuizen Achterhoek

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Santiz is de nieuwe naam voor de overkoepelende organisatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland Ziekenhuis.
1. santiz.onthulling naam.foto toon hendriks.jpg
Foto: Toon Hendriks

De ziekenhuizen houden voorlopig ieder hun naam en logo, maar willen met hun nieuwe naam uitdrukken dat ze bij elkaar horen.

Santiz

Santiz staat volgens hen ‘voor een groep professionals in de zorg, die zich iedere dag samen inzetten voor positieve gezondheid en zorg met menselijke maat’. Santiz zal op korte termijn ‘subtiel tot uiting komen’. In de toekomst zal de naam doorgroeien naar een prominent merk, zo hopen de ziekenhuizen, met eigen logo en huisstijl. Dan zullen beide ziekenhuizen deze gebruiken.

Fusie

Op 1 januari zijn het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gefuseerd. Zij willen hiermee de kwaliteit van zorg behouden en een goede bereikbaarheid en betaalbare ziekenhuiszorg in de Achterhoek garanderen. Beide ziekenhuizen behouden ieder hun volwaardige aanbod van zorg en blijven alle patiënten behandelen. Ze stemmen wel de bedrijfsvoering op elkaar af en maken gebruik van elkaars deskundigheden en capaciteiten.

Dossier Concentratie en Netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.