Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers enthousiast over orgaandonor-status op Facebook

Mark van Dorresteijn
Nederlandse Facebook-gebruikers kunnen sinds kort laten zien dat zij orgaandonor zijn. Nederland hoort hiermee tot de eerste vier landen ter wereld waar dit mogelijk is. Demissionair minister Schippers van VWS is enthousiast.
Schippers enthousiast over orgaandonor-status op Facebook

Facebook wil met de toevoeging orgaandonatie actief promoten en verwijst naar de lange wachtlijsten voor organen in Nederland. Als mensen het op hun profiel aangeven, gaan anderen erover nadenken en uiteindelijk ook zelf beslissen, is de verwachting van Facebook. De mogelijkheid is er ook voor Facebookers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië.

Schippers

Schippers: ‘Social media, zoals Facebook, zijn een prachtig middel om dat soort informatie met elkaar te delen. Hopelijk stimuleert het veel mensen hierover na te denken en zich te registreren in het Donorregister.’

Toevoegen donorstatus

Gebruikers kunnen op hun timeline-pagina de status toevoegen door een ‘Levensgebeurtenis’ toe te voegen. Onder het kopje ‘Gezondheid en welzijn’ kunnen gebruikers de status ‘Orgaandonor’ toevoegen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP/ Facebook )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.