Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers geeft De Sionsberg toch bijdrage voor SEH

Annelies Vermeulen
Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum krijgt in 2012 gewoon de beschikbaarheidsbijdrage voor spoedeisende hulp (SEH). Dat schrijft minister Schippers van VWS in een brief aan bestuurder Piet Groen van De Sionsberg.
Schippers geeft De Sionsberg toch bijdrage voor SEH

Voorwaarde is wel dat er een adequaat plan wordt opgesteld dat de acute zorg in de regio voldoende waarborgt, schrijft Schippers in de brief. Als de spoedzorg bij De Sionsberg toch wijzigt, moet het ziekenhuis met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) overleggen over de beschikbaarheidstoelage. De beschikbaarheidstoelage blijft in 2012 zo veel mogelijk gelijk aan die van dit jaar en wordt begin januari door de NZa vastgesteld.

Inspectie

De Sionsberg moest eind november de spoedzorg op last van de inspectie per direct beëindigen. In december werd bekend dat De Sionsberg de acute zorgpost toch nog tot half januari 2012 mag openhouden. Het ziekenhuis staat nog altijd onder toezicht. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Sionsberg mag acute zorgpost langer open houden

‘Veroordeling’ gynaecologen en verpleegkundige Sionsberg

Ziekenhuis De Sionsberg staat onder verscherpt toezicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.