Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Schippers: Inzichtelijkheid zorgkosten per 2014

Als het aan minister Edith Schippers van VWS ligt, worden de zorgkosten in de loop van 2014 een stuk inzichtelijker voor patiënten. In een Kamerbrief legt ze uit hoe de transparantie tot stand moet komen.
Schippers: Inzichtelijkheid zorgkosten per 2014

Schippers is van mening dat een beter inzicht in de kosten zorgt voor zinnig en zuinig gebruik van zorg. Daarnaast stelt het patiënten in staat om beter de mogelijke onjuistheden in declaraties, eigen risico en ingehouden bijdragen te signaleren. Schippers maakt het onderscheid tussen inzichtelijkheid vooraf en na de behandeling. Ze wil samen met ziekenhuizen, zorgverzekeraars en de patiëntenorganisatie NPCF de nodige stappen zetten. Deel van de plannen komen voort uit een onderzoek van de NPCF naar inzicht in zorgkosten.

Inzichtelijkheid achteraf

Zorgverzekeraars gaan meer en duidelijkere informatie geven over verleende zorg inclusief betere toelichting. Dat heeft Schippers afgesproken

6
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.