Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers kritisch over kortere opleiding basisarts

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS is kritisch over het Europese voornemen om de opleiding tot basisarts te verkorten van 6 naar 5 jaar. Dat schrijft ze in een brief aan artsenorganisatie KNMG. De KNMG had eerder al laten weten niets in dit plan te zien.
Schippers kritisch over kortere opleiding basisarts

Volgens de KNMG zal de inkorting, samen met de verruiming van de numerus fixus, leiden tot afname van de huidige goede kwaliteit van de Nederlandse artsopleiding. Schippers maakt overigens wel de kanttekening dat ze het totale aantal onderwijsuren belangrijker vindt dan de totale duur van de opleiding.

Knelpunten in kwaliteit

De KNMG wil ook niet dat de artsopleidingen in andere landen van de Europese Unie ingekort worden, omdat Nederland daarmee verplicht wordt om artsen toe te laten uit andere landen die in vijf jaar zijn opgeleid. ‘Daarmee zullen er knelpunten ontstaan in de kwaliteit van artsen. En dat kunnen de Nederlandse bevolking en onze gezondheidszorg niet gebruiken’, stelt de KNMG.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.