Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers laat full bodyscan onderzoeken

Redacteur KinderopvangTotaal
Minister Edith Schippers heeft de Gezondheidsraad om advies gevraagd over de preventieve screening. Ze wil weten aan welke criteria bodyscans moeten voldoen en tegen welke risico's mensen moeten worden beschermd.
Schippers laat full bodyscan onderzoeken
Foto: ANP

De scans zijn nu verboden in Nederland en daarom gaan duizenden mensen ervoor naar het buitenland. Dat schrijft De Volkskrant maandag. Volgens het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) leidt ongericht onderzoek tot onnodig vervolgonderzoek, door zogenoemde fout-positieve uitslagen. Er wordt iets gesignaleerd, maar bij vervolgonderzoek blijkt er niets aan de hand. Dat leidt weer tot hogere kosten in de gezondheidszorg.

Advies

De Gezondheidsaad moet van de minister ook in kaart brengen wat de effecten zijn op wachtlijsten en vervolgkosten in de zorg. De raad komt in de loop van volgend jaar met een advies.

1 REACTIE

  1. deze methode bezorgt de mensen nog meer onnodige angsten
    Ene grote flauwekul en alleen maar meer reklame en omzet te maken.
    Zelf had ik de groots mogelijke moeite deze mensen gerust te stellen, daar de huisartsen hier nagenoeg niks van willen weten, dus de rest van de zorgverleners hebben hierdoor het grootste ongemak

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.