Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Schippers rekent op meevallers in 2014

De twee zorgakkoorden die minister Edith Schippers (VWS) heeft gesloten, leveren voor de begroting van volgend jaar 459 miljoen euro extra bezuinigingen op. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag. Deze bezuiniging is 250 miljoen euro groter dan de besparing die het ministerie bij de presentatie van het tweede zorgakkoord noemde in juli.
Schippers rekent op meevallers in 2014
Foto: VWS

In totaal leveren de beide zorgakkoorden uit april en juli volgend jaar 459 miljoen euro op die nog niet was opgenomen in de zes miljard euro die het kabinet extra wil bezuinigen. Volgens het FD is dit goed nieuws voor het kabinet. Het ministerie van VWS benadrukt dat eventuele mee- of tegenvallers nog van invloed kunnen zijn op dit bezuinigingsbedrag. Of de totale meevaller hoger of lager uitpakt dan de 459 miljoen euro, moet blijken op Prinsjesdag.

Begroting

De afgelopen jaren overschreed het minister van VWS steevast de begroting. In de voorjaarsnota van dit jaar kwam daar voorzichtig een kentering

4
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.