Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers wil regelvrije zones in de curatieve zorg

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Minister Schippers wil experimenten toestaan in de curatieve en eerstelijnszorg waarin wordt geexperimenteerd met nieuwe vormen van bekostiging. Zij zei dit tijdens het Kamerdebat over het zorglandschap op 15 februari.
Schippers wil regelvrije zones in de curatieve zorg

Regelarm

Schippers maakt hierbij de vergelijking met de care, waarin dergelijke ‘regelarme zones’ al bestaan. De minister denkt daarbij bijvoorbeeld aan zogeheten ‘populatiebekostiging’, of uitkomstfinanciering. Ze zal laten vastleggen wat de opbrengsten zijn van deze pilots. De opbrengsten hiervan zullen uiteindelijk in beleid worden uitgewerkt. Schippers zei de Kamerleden toe de experimenten, opzet, beoordelingscriteria naar de Tweede Kamer toe te sturen, ter ‘democratische controle.’

Wijkverpleegkundige structureel bekostigen

Schippers zei ook dat ze structurele bekostiging wil instellen voor de wijkverpleegkundige. (Zorgvisie-Carina van Aartsen) ANP: foto Phil Nijhuis

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.