Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scholing en cultuur spelen rol bij werving zorgpersoneel

Mark van Dorresteijn
Een generatieconflict dreigt in de zorgsector als er niet wordt gewerkt aan een goede cultuurbalans. Zorgwerknemers zijn van oudsher vaak idealistisch, betrokken en traditioneel. Maar de 'nieuwe' zorgmedewerker werkt om te leven, is meer gericht op carrière en ontwikkeling en vraagt om een andere cultuur. De sector moet hierop snel gaan inspelen, dat stelt Elise Merlijn, bestuurder zorg van Abvakabo FNV.
Scholing en cultuur spelen rol bij werving zorgpersoneel

De vakbondsvrouw waarschuwt de sector naar aanleiding van de arbeidsmarktcijfers die donderdag in het rapport van Prismant aan de Tweede Kamer werden aangeboden. “Werkgevers kunnen nu niet achterover hangen”, zegt Merlijn. “Niet alleen werkgevers, maar ook wij als vakbond moeten meer kijken naar de toekomst. Opleidingsbudgetten worden bijvoorbeeld heel belangrijk omdat zorgpersoneel zonder affiniteit met de zorg, aangeeft te willen blijven groeien qua functie. Als deze kansen niet geboden verlaten ze de zorg weer. Zorgpersoneel zou zodoende meer eigen regie over de eigen carrière moeten hebben. Het tekort tegengaan, begint met het aantrekkelijker maken van de zorg voor jongeren.”

Generatieverschil

Naast mogelijkheden tot opleiding, speelt ook het verschil in generatie een rol. “De leidinggevenden van de toekomst zullen van een andere generatie zijn dan de verpleegkundigen en verzorgenden die onder hen komen te werken. Doorgaan op de huidige voet betekent meer arbeidsmarktproblemen in de toekomst, terwijl in deze sector al grote tekorten voorspeld zijn”, aldus Merlijn. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Bijna helft verpleegkundigen betaalt eigen scholing

Personeelstekort groter dan gedacht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.