Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schoonmaakreus Facilicom stapt in thuiszorg

Facilitair dienstverlener Facilicom, een van de grootste werkgevers van Nederland, stapt in de thuiszorg. Dat meldt de economieredactie van het Algemeen Dagblad.

Facilicom, actief in Nederland, België, Frankrijk en Engeland, verdient geld met onder meer schoonmaak (GOM) en beveiliging (Trigion). Zo’n 30.000 mensen hebben er een baan. Schoonmakers van het bedrijf komen voortaan bij de mensen thuis om te poetsen.

Thuiszorg

“Natuurlijk zullen die medewerkers tijd hebben voor een praatje”, zegt president-directeur Hans Gennissen van het Schiedamse bedrijf in het AD. “Het sociale aspect is per slot van rekening erg belangrijk in de thuiszorg. Tegelijkertijd zijn we een commercieel bedrijf en willen we onze mensen en uren zo efficiënt mogelijk benutten.” Gennissen hoopt over een jaar of vijf tien procent van de Nederlandse thuiszorgmarkt in handen te hebben. Dat levert 4.000 banen op.

Winst

Facilicom presenteert vandaag een recordomzet van 892 miljoen euro en een nettowinst van 36 miljoen euro. In dertien jaar tijd is de omzet verzesvoudigd. Gennissen verwacht dat die dit jaar de grens van één miljard euro overschrijdt. (Algemeen Dagblad)

Lees ook:

Scenario’s voor huishoudelijke zorg

Schoonmaakreus neemt thuiszorg TSN over

Schoonmaak en thuiszorg smeden allianties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.