Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SEIN schaft ECD van UNIT4 Cura aan

Mario Gibbels
Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) heeft gekozen voor het elektronisch cliëntendossier (ECD) van UNIT 4 Cura. SEIN wil het ECD gaan invoeren voor de ruim 400 cliënten van haar woonzorglocaties.
SEIN schaft ECD van UNIT4 Cura aan

SEIN is gespecialiseerd in de observatie, diagnose en behandeling van mensen met epilepsie. Zo beschikt de stichting over drie woonzorglocaties, biedt het speciaal onderwijs aan leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs en bezit het twee klinieken, een slaapcentrum en twaalf poliklinieken.

Eén elektronisch dossier

Voor de ruim 400 cliënten in de woonzorglocaties worden nu nog papieren dossiers bijgehouden. Met het ECD van UNIT4 gaat SEIN alle gegevens verzamelen in één elektronisch dossier, waardoor informatie eenvoudiger is uit te wisselen. SEIN kan zo voortaan ook gegevens digitaal aanleveren bij de zorgverzekeraars.

Voortgang

De eerste fase van de implementatie van UNIT4 Cura is bijna afgerond. SEIN neemt in deze fase de module voor cliëntenadministratie in gebruik. Hiermee is SEIN in staat om per januari 2011 te voldoen aan het gewijzigde AZR-declaratieverkeer. Later dit jaar begint de implementatie van de zorgmodules en als laatste worden de digitale behandeldossiers ingevoerd. De implementatie ligt op schema.

(ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.